0


Vino

U našem asortimanu možete pronaći i kvalitetno Sauvignon Blanc suvo stono belo vino, kao i Cabarnet Sauvignon suvo stono crveno vino iz restorana Lorenzo  & Kakalamba

Sauvignon Blanc daje sveža, aromatična i veoma specifična vina, čiji oštar i provokativan miris degustatore asocira na širok spektar aroma. Miris sovinjona, koji čini glavnu osobinu, veoma je jasan i prepoznatljiv i jedan je od prvih koji je analitički određen i objašnjen u pogledu dominantnih mirisnih komponenti sorte. Sovinjon blan jedna je od najstarijih poznatih sorti vinove loze u svetu. Ova vina su generalno kreirana tako da se piju što je moguće pre, mlada, jer u tom stadijumu pokazuju svu raskoš herbalno-voćno-začinskih aroma.

Cabernet Sauvignon je najpopularnije grožđe na svetu kad je proizvodnja crnog vina u pitanju. Nastao je spontanim (prirodnim) ukrštanjem kaberne frana i sovinjona belog, početkom sedamnaestog veka, što je i dokazano 1996. godine na Univerzitetu Dejvis u Kaliforniji. Sovinjon sa svojim relativno većim aciditetom (kiselošću) generalno ima tu moć da većinu jela učini blistavijim, sjajnijim i da ih podigne na viši nivo (kao što je limun komplementaran sa mnogo namirnica i pojavljuje se kao dodatak mnogim jelima). Vina sa većim aciditetom se dobro slažu ne samo sa prženom hranom, već i sa namirnicama poput povrća, koje se zbog sadržaja nekih sastojaka (tipa hlorofila) generalno teže kombinuju sa vinima. Kiseline iz vina takođe jako dobro balansiraju slaniju, čak i usoljenu hranu (šunke, suvo meso …).

216

Lorenzo & Kakalamba Cabernet Sauvignon

Lorenzo & Kakalamba Cabernet Sauvignon

1.960,00 Din.
35

Lorenzo & Kakalamba Sauvignon Blanc

Lorenzo & Kakalamba Sauvignon Blanc

1.610,00 Din.
25

Lorenzo & Kakalamba Cabarnet Sauvignon suvo stono crveno vino

Lorenzo & Kakalamba Cabarnet Sauvignon suvo stono crveno vino

Novo u ponudi

  • Dome 60 peć
    Dome 60 peć
    Raspalite vašu maštu sa kompaktnom i moćnom Dome 60 peći. Stiže vam na prag sa zasvodjenom peći , metalnim stalkom i dodacima, koji su inače već uključeni u cenu.
  • Primo Oval XL 400 - Cena na upit
    Primo Oval XL 400 - Cena na upit
    Naš najpopularniji keramički roštilj, i to sa razlogom: Ima veliku površinu za pečenje a patentirani ovalni oblik pruža savršenu pristupačnost i efikasnost u pripremanju hrane. Grilujte, pecite, pržite ili dimite bilo koju hranu. Prikazani roštilj je sa Primo Grill kolicima i jednodelnim stranicama.

KO SMO MI?

U ulici Velikomoravska br. 11 otvaramo novi, poslovni prostor koji će biti koncipiran na distribuciji i prodaji.
Mi radimo ono što volimo i volimo da to većina voli!!!
Iza nas stoji bogato iskustvo u vidu nekoliko restorana koje smo enterijerski i namenski kreirali. To su Lorenzo i Kakalamba, Duke of Duduke, Institut za Burger, Prase i Gulaš i dolazeći Sana Daae.

Prijava na Newsletter

Štampa